10x Wat kan ik doen als het sneeuwt?

1623615_10201263096533838_1794137757_n
Brrr, koud. Maar er ligt sneeuw! En dat is toch best wel leuk. Mijn hele Facebook nieuwsoverzicht staat vol met berichten over de sneeuw. De één vindt het geweldig en de ander is nu al toe aan de zomer. Maar wat is nou leuk om te doen als het sneeuwt? Vandaag kun je hier 10 leuke tips vinden. 

10 tips:
1. Lekker binnen blijven. Vaak de makkelijkste en meest aangename optie. Lekker binnen op de bank naar je favoriete serie of programma kijken. Of je nog eens lekker omdraaien in bed.

2. Een wandeling maken. Normaal gesproken niet iets wat ik snel doe maar wanneer er sneeuw ligt is alles zoveel mooier. Heerlijk om even een rondje te wandelen. Die frisse lucht is ook nog eens heel gezond! Vergeet je sjaal niet.

3. Foto’s maken in de sneeuw. Zoals ik al zei, alles lijkt zoveel mooier wanneer er sneeuw ligt. Het moment om foto’s te maken dus! Hier in Nederland is het vrij uniek wanneer het sneeuwt dus dit is het moment om dat vast te leggen.

4. Op zoek naar een nieuwe muts, sjaal en handschoenen. Wat is het koud! Tijd om je goed aan te kleden en op zoek te gaan naar je muts, sjaal en handschoenen. Sneeuwballen gooien word dan ook gelijk een stuk aangenamer.

5. Of snowboots. Stiekem moet ik wel een beetje lachen om die mensen die gelijk snowboots aantrekken zodra er 5 cm sneeuw gevallen is. Maar het is vast en zeker lekker warm. Dus mocht je het echt koud hebben dan kun jij je snowboots ook van de zolder halen.

6. Sneeuwballen gooien. Stuur even een whatsapp berichtje naar je vriendinnen en het sneeuwballengevecht kan beginnen. En daarna natuurlijk opwarmen met een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom.

7. Een fotoboek van je vakantie maken. Zo’n klusje blijft nou echt altijd liggen. Mocht je niet van sneeuw houden dan is dit ideaal. Je kunt dit lekker binnen achter je computer of laptop doen zonder kou te lijden.

8. Online shoppen. Lekker online shoppen. Dan hoef je niet door de kou naar de stad, glijdt je niet uit en kun je lekker op de bank blijven zitten.

9. Artikelen schrijven voor je blog. Schrijven maar!

10. Recepten van foodblogs uitproberen. Dit is nou echt iets wat ik heel erg leuk vind. Lekker een hele middag in de keuken staan en nieuwe smaken en recepten uitproberen. Mocht je nog op zoek zijn naar iets lekkers, ik heb hier nog recepten voor: kwarkbrood, pompoensoep en scones voor je.

Ik blijf vandaag lekker binnen. Ik ben wel dol op sneeuw hoor. Maar dan in grote hoeveelheden om lekker te kunnen skiën. Helaas kan dat niet zomaar in Nederland dus daar zoek ik de Oostenrijkse bergen in maart voor op.

Liefs, Annemijn

16 Comments on 10x Wat kan ik doen als het sneeuwt?

 1. lindawillemsen
  27 december 2014 at 15:59 (4 jaar ago)

  Leuke tips! Ik ben lekker blogjes aan het lezen. 🙂

  Beantwoorden
  • Annemijn
   27 december 2014 at 16:30 (4 jaar ago)

   Ook heel leuk om te doen met dit weer!

   Beantwoorden
 2. anna27scrapbooka
  27 december 2014 at 16:26 (4 jaar ago)

  Leuke tips! Ik ben lekker in Finland! Genieten voor een raampje kijkend naar de sneeuw! Hihi, Liefs

  Beantwoorden
 3. Sophie
  27 december 2014 at 16:29 (4 jaar ago)

  Ik moest er vanmorgen om half 6 door heen. Ik was de allereerste die sporen mocht maken in de sneeuw. Toen ik ’s middags thuis kwam van werken viel ik vrijwel direct in slaap op de bank. Oeps, weg productieve dag.

  Beantwoorden
  • Annemijn
   27 december 2014 at 16:32 (4 jaar ago)

   Haha, herkenbaar. Ik moest ook om 7.00 op mijn werk zijn. Lekker geslapen?

   Beantwoorden
   • Sophie
    27 december 2014 at 16:32 (4 jaar ago)

    Haha ja net wakker. Alleen nu onder het warme deken uitkomen is zo koud..

    Beantwoorden
 4. Nathalie
  27 december 2014 at 17:24 (4 jaar ago)

  Ja dit zijn echt leuke dingen die je kan doen met sneeuw.. Jammer genoeg is hier bij mij nog geen sneeuw
  Liefs Nathalie

  Beantwoorden
 5. artisticstateofmind
  27 december 2014 at 19:13 (4 jaar ago)

  Geen sneeuw gezien, op dat kleine beetje natte zooi na dat voordat het de grond raakte alweer regen was xd Maar de meeste dingen gelden ook voor als het regent gelukkig! Ik heb lekker gekleurd vandaag!

  Beantwoorden
  • Annemijn
   27 december 2014 at 20:42 (4 jaar ago)

   Leuk! Ik zag de kleurboeken op instagram voorbij komen!

   Beantwoorden
 6. zomersproetje
  27 december 2014 at 20:36 (4 jaar ago)

  Poe, ja hier ook sneeuw ❄. Het mooiste vind ik dit de eerste nacht. Zodra er over gelopen/gereden wordt is het troep en ga ik er liefst zo min mogelijk op uit. Vandaag moesten we in Deventer zijn, vanuit ons ‘normaal’ iets meer dan uur rijden. Nu 3 uur heen en bijna 2 uur weer terug… Maar morgen gaan we sleeën met ons meisje. Dat lijkt me wel leuk;-).x

  Beantwoorden
  • Annemijn
   27 december 2014 at 20:41 (4 jaar ago)

   Ja dat vind ik ook! Dat was dan wel even een reis zeg! Hier kunnen we helaas niet sleeën daar is het te nat voor. Veel plezier morgen! X

   Beantwoorden
 7. Petra
  27 december 2014 at 23:08 (4 jaar ago)

  heerlijke tips, zelf doe ik vaak wel een combinatie van de meeste tips op dagen als deze…lekker rommelen enzo…

  Beantwoorden
 8. Romy
  28 december 2014 at 14:15 (4 jaar ago)

  Superleuk artikel! Helaas geen sneeuw hier in Groningen, even huilen. Ik had je tips graag gebruikt! Ik kan niet wachten om mijn snowboots weer aan te doen, want stiekem vind ik ze nog best mooi!

  Beantwoorden
 9. Pauline
  28 december 2014 at 14:17 (4 jaar ago)

  Leuke tips! Ik neem ook graag foto’s als het gesneeuwd heeft… Al wacht ik nu al twee jaar om nog eens foto’s van de sneeuw te nemen want hier ligt er nooit wat!

  Beantwoorden
 10. Pirre
  28 december 2014 at 22:20 (4 jaar ago)

  Sneeuw? welke sneeuw? (Groningen… ;p). Toch leuk om te lezen, foto’s maken vind ik altijd erg leuk om te doen als het heeft gesneeuwd!

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge