10x Wat je niet wilt horen als single

single girls
Je krijgt ze vaak, adviezen die met de beste bedoelingen gegeven worden. Heel lief dat mensen zo om je geven maar soms zeggen ze dingen die je niet wilt horen. Of soms is het niet eens een advies. ‘Jouw tijd komt nog wel’….. ja dat zal heus wel! Vandaag een artikel met 10 zinnen die je niet wilt horen als je single bent.

Neem dit artikel vooral met een korreltje zout. Sommige adviezen of meningen waren echt oprecht en goed bedoeld. Dit waardeer ik dan ook. Maar soms slaan mensen er een beetje in door…
1. Je moet niet zoeken. Je komt juist iemand tegen als je het niet verwacht. 
Ja leuk maar stel dat je het wel verwacht? Het kan zo zijn dat je na een paar dates besluit dat je toch met elkaar verder wilt. En dan? Is het dan niks omdat je het juist wel verwachtte? Natuurlijk is dit niet zo zwart-wit maar ik vind dit best wel een cliché zin.

2. Geniet lekker van je tijd als vrijgezel. De bedoeling hiervan is ook heel lief. Dat weet ik heus wel. Maar volgens mij kun je zowel met als zonder relatie genieten. Ook krijg ik hierbij een beetje het idee dat ik iedereen uit het café moet aflebberen. Maar ook als single gedraag ik me gewoon normaal hoor!

3. Mag ik even op Tinder kijken naar je matches? Oké het ligt er een beetje aan hoe je dit zegt. Maar soms komt het een beetje over als: ‘Mag ik even aapjes kijken?’. Vooral wanneer iemand zelf een relatie heeft en dan vervolgens lacht om de matches die ik heb. Beetje jammer..

4. Jouw tijd komt nog wel.  Oké is goed. Ik wacht nog wel even.

5. Weet je wat jij moet doen? Lekker een avondje gaan stappen. Kom ik daar prince charming tegen dan? Lekker zo één die al genoeg bier op heeft en niet meer aanspreekbaar is. Ja joh, daar val ik echt op!

6. Als ik single was dan wist ik het wel hoor! Oke dan… Single worden is zo geregeld hoor!

7. Ach er zwemmen genoeg vissen in de zee of meer jongens dan kerktorens.

8. Ach je bent nog jong.. Ja dus? Ik was niet van plan om tot mijn tachtigste alleen te blijven. Natuurlijk nog tijd zat maar wat maakt leeftijd uit?

9. Goh, je ziet er zo leuk uit. Hoe kan  jij nou nog single zijn?  Bedankt voor het compliment! Ja ik weet het ook niet.

10. Je doet je best er ook niet voor.  Dit is niet voor mij van toepassing maar vriendinnen van mij krijgen dit wel naar hun hoofd geslingerd. Wie heeft het recht om te bepalen of jij je best doet of niet?

Wat vinden jullie nou echt adviezen waar je niks mee kunt? Ik weet dat mensen het altijd goed bedoelen en het zeggen om je te helpen of gerust te stellen. Maar soms heb ik gewoon geen behoefte aan opmerkingen waar ik niks mee kan. Wanneer iemand zelf ook single is dan begrijp ik het vaak nog wel beter en dan weet ik ook wat hij of zij daar mee bedoelt.  Dat scheelt weer.

Nogmaals ik wil hier niemand mee kwetsen en bedoel het ook niet verkeerd. Ik hoop dus ook dat je dit artikel niet verkeerd opvat. Zelf kan ik er vaak heerlijk om lachen met mijn  vriendinnen die ook vrijgezel zijn.

Liefs, Annemijn

 

 

 

 

11 Comments on 10x Wat je niet wilt horen als single

 1. Renske
  17 september 2015 at 07:17 (3 jaar ago)

  Zelf weet ik stiekem niet hoe het is om éçht single te zijn. Ik heb nu namelijk ruim 2,5 jaar een relatie en daarvoor heb ik ook een lange relatie gehad. Dus meestal oordeel ik er ook niet over, haha. Maar de opmerking: ‘Als ik single was, wist ik het wel’… Ooh jeetje, haha! Dat is inderdaad sneller geregeld dan een partner krijgen, inderdaad! :p
  Renske onlangs geplaatst…Toppers on Thursday #4My Profile

  Beantwoorden
 2. Kim | Kimsbloglife
  17 september 2015 at 12:10 (3 jaar ago)

  Haha leuk artikel Annemijn! Dit zijn inderdaad echt zo de typische dingen die mensen zeggen. Het is een beetje zoals ‘hallo, alles goed?’, dingen die mensen gewoon uit gewoonte zeggen denk ik… Maar zo lang het goed bedoeld is valt het nog wel mee denk ik 😉
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn juwelenhoekjeMy Profile

  Beantwoorden
 3. Jana
  17 september 2015 at 18:56 (3 jaar ago)

  Super herkenbaar artikel, haha 🙂 Vooral die “hoe komt het dan dat je single bent?” is héél irritant! Als ik dat nu eens wist… 😀

  Beantwoorden
 4. Denise
  17 september 2015 at 20:34 (3 jaar ago)

  ‘Heb je nou nóg niemand?!’ Euhm.. Ik neem niet zo de eerste de beste hoor haha :’). Leuk artikel!
  Denise onlangs geplaatst…5 jaar laterMy Profile

  Beantwoorden
 5. Saskia
  17 september 2015 at 21:39 (3 jaar ago)

  Ooh mensen kunnen zo lomp zijn! Echt niet netjes en stom om te vragen haha.
  Saskia onlangs geplaatst…Hoi Herfst!My Profile

  Beantwoorden
 6. Nienke
  17 september 2015 at 21:45 (3 jaar ago)

  Hahaha ik moest hardop lachen bij wat je schreef na “Ach je bent nog jong..”, ik denk precies hetzelfde. Super leuk artikel!

  Beantwoorden
 7. Bregje
  18 september 2015 at 12:25 (3 jaar ago)

  Zo herkenbaar! Inmiddels ben ik al een paar jaar geen single meer, maar ik weet nog precies hoe het voelde als ik zulke opmerkingen kreeg…:(

  Beantwoorden
 8. Linda
  18 september 2015 at 12:43 (3 jaar ago)

  Ooh ik kan me voorstellen dat je die opmerkingen zo zat wordt na een paar keer. De meeste ken ik wel, maar dat mensen ze ook echt tegen anderen zeggen daar verbaas ik me misschien nog wel het meest over! Zelf heb ik al lang een relatie dus heb nooit dit soort opmerkingen gehoord..
  Linda onlangs geplaatst…Hoe je weer van bloggen kunt gaan houdenMy Profile

  Beantwoorden
 9. BRUNETTEONTREND
  18 september 2015 at 16:20 (3 jaar ago)

  De ergste vind ik met nieuwjaar ‘en dit jaar een goed lief hé’.. o my.. Ik weet inderdaad dat al de intenties goed zijn. Ik stoor me vooral aan het feit dat mensen vinden dat ze hier iets over moeten zeggen. Ik zeg ook niet elke keer weer ‘oh, wat leuk dat je een vriend hebt gevonden, jou tijd is er zeker wel!’. Ik vind het vooral belangrijk dat je jezelf goed voelt, met of zonder vriend, en dat daar niet al teveel woorden aan vuil gemaakt moeten worden. Maar hé, mensen verschillen! 😀
  BRUNETTEONTREND onlangs geplaatst…My everyday beauty productsMy Profile

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge