10 tips om geld te besparen en rond te komen met je studentenbudget

money
Jarenlang werkte ik iedere week en daarnaast kreeg ik ook nog mijn studiefinanciering en soms zelfs nog stagevergoeding. Ik kon eigenlijk alles kopen wat ik wou en ging dan soms ook best royaal met geld om. Die tijden zijn over want ik heb geen bijbaan meer en moet vanwege mijn stage veel gebruik maken van mijn trouwe Ford Ka. Daarnaast blijf ik het leuk vinden om regelmatig uit te gaan of wat te doen met vriendinnen. Ik moet dus slim met mijn studentenbudget omgaan. Daar geef ik jullie vandaag 10 tips voor.

1.  Lees tijdschriften of boeken eens opnieuw. Vaak kom je dan toch stukken tegen die je nog niet gelezen hebt of die je nu meer interesseren dan voorheen.

2.  Maak gebruik van kortingscodes of aanbiedingen. Zo kijk ik graag even in de Spoordeelwinkel wanneer ik een weekend of een dag weg wil, bekijk ik altijd folders met aanbiedingen en ben ik van een aantal winkels member of lid zodat je van extra aanbiedingen kunt profiteren of punten kunt sparen.

3.  Laat de auto wat vaker staan. Ik probeer nu wat meer te fietsen in plaats van altijd de auto pakken. Natuurlijk is het geweldig dat er altijd een auto voor de deur staat maar mijn portemonnee vindt het wat minder leuk.

4.  Kijk eens wat je nog in de kast hebt staan. Zo staat één kast van mij vol met beautyproducten zoals douchegel, shampoo en deodorant. Ik vergeet regelmatig dat die er staan en kom dan ook vaak thuis met tassen vol nieuwe producten. Voortaan dus eerst kijken wat er nog staat voor je wat nieuws koopt.

5. Doe eens wat vaker dingen die geen geld kosten zoals een mooie boswandeling of een middagje naar het strand. Je hoeft niet altijd (veel) geld uit te geven om het leuk te hebben.

6. Vergelijk prijzen in winkels en online. Soms kun je online of in de winkel namelijk veel voordeliger uit zijn. Wat ik wel een nadeel vind is dat je online vaak nog verzendkosten moet betalen.

7.Maak gebruik van je studenten-ov wanneer je dit hebt. Zo gebruik ik mijn ov niet alleen om naar school te gaan maar ook wanneer ik een dag weg wil of met vriendinnen op stap ga.

8. Doe eens mee met een winactie. Dit klinkt een beetje raar maar wanneer je echt iets graag wilt hebben kun je toch eens een kans wagen?  Ik doe dit wel wanneer het iets is waar ik zelf geen geld aan uit wil geven maar wat ik wel graag wil hebben. Of wanneer het iets is wat ik gewoon te duur vind om te kopen.

9. Verkoop spullen die je niet meer gebruikt. Dingen die jij niet meer leuk vindt of niet meer gebruikt kan een ander juist leuk vinden of misschien goed gebruiken. Sommige dingen kunnen zelfs nog een hoop opbrengen. Zet je spullen dus eens op marktplaats, een facebookgroep of verkoop ze op een rommelmarkt. Ik verkoop mijn studieboeken altijd op bol.com en dat levert altijd een hoop op.

10. Betaal met contant geld. Wanneer je geld pint en dat uitgeeft dan heb je een veel beter idee van wat je hebt en wat je uitgeeft. Ik pin graag bedragen maar schrik soms wanneer ik dan mijn rekening bekijk. Je kunt dus beter geld pinnen en dat uitgeven in plaats van alles pinnen.

Mocht ik nog meer fijne tips ontdekken, dan zal ik deze ook met jullie delen!

Heb jij nog een goede tip?

Liefs, Annemijn

 

3 Comments on 10 tips om geld te besparen en rond te komen met je studentenbudget

  1. Kim
    2 november 2015 at 14:22 (3 jaar ago)

    Fijne tips! Ik moet ook rondkomen van mijn (laatste jaar) studiefinanciering. ‘Gelukkig’ woon ik nog thuis en kan dit prima. Boeken twee keer lezen doe ik ook! Of lenen van ouders en vriendinnen 🙂
    Kim onlangs geplaatst…WIN ACTIEMy Profile

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge