10 Dingen die je niet wilt horen als je uit Zeeland komt

foto 5 (38)
Dat ik in de provincie Zeeland woon is voor jullie misschien niet onbekend. Ik vind Zeeland een leuke en vooral mooie provincie die zijn voor- en nadelen heeft. Echter is het soms weleens vervelend om te moeten zeggen dat je uit Zeeland komt omdat mensen gelijk hun mening klaar hebben. Vandaag deel ik de 10 dingen die je niet wilt horen als je uit Zeeland komt.

Dus mocht je mij tegenkomen, gebruik dan iets anders dan deze zinnen. Oh en neem dit met een korreltje zout 😉
1. Zeeland? Rijden daar treinen dan? (als ik op een perron sta) Hallo, hoe denk je dat ik hier gekomen ben?

2. Woon je aan zee dan?

3. Praat je ook Zeeuws? Haha, ja. Maar niet met jou 😉

4. Zeeland? Dat is vast een heel eind. Dat heeft u goed gezien.

5. Hebben ze daar geen Primark? Nope…

6. Ga je nooit met de tram of de metro dan? Uhm nee.

7. Woon je dichtbij het strand? Iemand die de voordelen van Zeeland ziet! Ja ik woon dichtbij het strand!

8. Jeetje, he-le-maal uit Zeeland? Yes.

9. Aha, daar kent iedereen elkaar zeker? Haha, deels klopt dat wel. Zeker als je uit een klein dorp komt.

10. Daar schijnt de zon toch vaak? Kijk, met jou kan ik praten!

Natuurlijk moet je dit artikel niet al te serieus nemen maar deze uitspraken heb ik allemaal al eens gehoord. Soms maak ik er zelf ook wel gebruik van hoor. Bijvoorbeeld wanneer je in Utrecht staat en er iets niet wilt lukken. Wanneer je dan zegt dat je uit Zeeland komt zijn mensen soms toch bereid om net een stapje extra te zetten.

Herken jij deze punten? En uit welke provincie kom je zelf?

Liefs, Annemijn

 

12 Comments on 10 Dingen die je niet wilt horen als je uit Zeeland komt

 1. Kim
  2 augustus 2015 at 09:14 (3 jaar ago)

  Hahaha, oh oeps! Tegen een paar vriendinnetjes uit Zeeland heb ik heel vaak geroepen “HEBBEN JULLIE ECHT GEEN TRAM?!?!” Hahaha… Hier in de Randstad is dat zo normaal, ik snapte niet dat ze dat daar niet hadden – het is toch ook Nederland? 😛
  Kim onlangs geplaatst…Mijn week #15: zomerstorm, verjaardag en quotesMy Profile

  Beantwoorden
 2. Rosanne
  2 augustus 2015 at 10:40 (3 jaar ago)

  Haha wat een leuk artikel!
  Ik kom zelf uit Flevoland maar hoor niet zo vaak vooroordelen daarover. Ik kom uit Lelystad, wat de hoofdstad van Flevoland is, maar als je dat verteld dan weten velen niet waar dat ligt. Als je dan zegt dat het in de buurt van Almere ligt is het vaak wel weer duidelijk haha.

  Beantwoorden
  • lifebyannemijn
   4 augustus 2015 at 09:42 (3 jaar ago)

   Haha, dat snap ik. Er zijn vast heel veel plaatsen zonder metro of tram maar soms voel ik me wel een boerin vergeleken met mensen uit de randstad 😛

   Beantwoorden
 3. Renske
  4 augustus 2015 at 17:07 (3 jaar ago)

  Haha, wat een leuk artikel! 🙂 Ik kom zelf uit de Achterhoek (Gelderland) en zat ook zelden in een metro of tram. Sinds ik in Amsterdam studeer, kom ik regelmatig in zo’n ding, haha. Zeeland is trouwens wel een heerlijke vakantieplek! Als kind heb ik er regelmatig vakanties doorgebracht met mijn ouders. Mooie provincie!

  Beantwoorden
 4. Eilish (artisticstateofmind)
  6 augustus 2015 at 15:06 (3 jaar ago)

  Als Zeeuw kan ik hier over meepraten. Maar ik kan dus GEEN Zeeuws. En dat vinden mensen dan ook weer gek. En ze verwachten dat iedereen elkaar kent, maar ik woon in een dorp met 10.000+ inwoners, ja, joh, ik ken ze allemaal. Kuch. En dat Zeeland saai is wil ik ook niet meer horen, nee, het is geen Amsterdam, maar in elke provincie heb je dorpjes hoor!
  Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Beauty ♥ Make-up Musthaves | Makeup Revolution & SleekMy Profile

  Beantwoorden
 5. Renata
  7 augustus 2015 at 08:38 (3 jaar ago)

  Wat een leuk artikel Annemijn! En ja, deze zinnen heb ik ook allemaal wel eens gehoord in mijn leven. Ik trek me er niets van aan, Zeeland is gewoon heel mooi om te wonen. Af en toe een dagje Amsterdam is leuk, maar dan ben ik blij dat ik weer lekker naar Zeeland kan 😉

  gr. Renata
  Renata onlangs geplaatst…Boo and TulipsMy Profile

  Beantwoorden
 6. Sophie
  13 augustus 2015 at 20:56 (3 jaar ago)

  Haha, zo’n leuk artikel en heel herkenbaar! Hier nog een Zeeuws meisje 😉 Ik ga heel graag de provincie uit, voor een dagje of paar dagen, maar het voelt altijd weer heel goed zodra ik de provincie binnenrijd! Ik hou van Zeeland <3

  Beantwoorden
 7. Eilish
  30 november 2016 at 11:53 (2 jaar ago)

  Haha deels wel herkenbaar.. maar ik kan zelf dus geen Zeeuws en versta het ook niet haha. Dicht bij het strand is wel heerlijk! Trams en metro’s kennen we hier idd niet haha, maar dat is in overijssel en gelderland etc. ook zo! Terwijl Zeeland altijd een beetje wordt afgescheept ofzo.. zo zonde!
  Eilish onlangs geplaatst…Herschel rugzak| Duifhuizen tassen en koffersMy Profile

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge