1 Maand na mijn ontslag – Hoe bevalt het?

foto (5)

Op 1 september 2015 liep mijn contract officieel af. Na 5,5 jaar vond ik het tijd om te stoppen met mijn bijbaan en eigenlijk had ik geen keus omdat ik anders geen stage zou kunnen gaan lopen dit schooljaar. Nu zijn we één maand later. Benieuwd hoe ik de afgelopen maand ervaren heb? Lees dan verder

Wat vooraf ging…
Op 3 mei 2010 begon ik met werken bij Action. (Ja, die goedkope winkel waar veel mensen dol op zijn). Voor mij was dit echt een bijbaantje naast school. Ik was op dat moment 15 en zat in het derde jaar van de havo. Ik had hiervoor al een bijbaantjes gehad maar nooit bij zo’n groot bedrijf.

Vervolgens heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad op mijn werk en ben ik eigenlijk een beetje blijven plakken. Na de havo ben ik HBO Social Work gaan doen en nog steeds bij Action blijven werken. Maar nu, in het vierde jaar van mijn opleiding, moet ik een afstudeerstage doen en dit kon ik niet meer combineren met mijn bijbaan. Het werd dus tijd om mijn baan op te zeggen. Met pijn in mijn hart want het was ontzettend leuk daar.

Ontslag en dan?
Het is de afgelopen weken vooral erg afkicken geweest. Ik werkte namelijk standaard iedere zaterdag en ook nog ’s avonds doordeweeks. De eerste zaterdag waarop ik vrij was schrok ik daarom ook wakker en dacht dat ik me verslapen had voor mijn werk. Maar nee, ik was gewoon heerlijk de hele dag vrij. Wat ik merk is dat ik soms ineens tijd over heb. Zo zat ik afgelopen zaterdag gewoon een middagje op het terras wijntjes te drinken. Nou ik kon me niet herinneren wanneer ik dit ooit eerder gedaan heb op een zaterdagmiddag. Het voelt dan ook enorm raar.

Wanneer voorheen iemand op vrijdag zei: ‘Weekend!’ kon ik me dat nooit echt goed voorstellen. Ik moest namelijk sowieso nog één dag werken en riep pas op zaterdagavond dat het weekend was.

Het contact met collega’s mis ik wel. Na 5,5 jaar heb je toch een behoorlijke band en heb ik een hoop mensen zien komen en gaan. Die gezellige sfeer onderling mis ik wel maar ik ben heel blij dat ik hier ook wat vrienden en vriendinnen aan over heb gehouden.

En nu?
Zoals ik al vertelde loop ik nu dus stage en was dat eigenlijk de reden voor mijn ontslag. Ik heb dus ook lang niet ieder weekend vrij want om de week moet ik gewoon stagelopen in het weekend. Maar de weekenden die ik vrij ben geniet ik gewoon een beetje extra en kan ga ik zelfs vaker uit. Wanneer ik nog werkte kon ik het soms echt niet meer opbrengen om nog te gaan stappen op zaterdag. Maar nu ben ik de eerste die enthousiast raakt wanneer iemand het voorstelt!

Ik heb dus zelf ontslag genomen en dit is dus totaal anders dan wanneer het een gedwongen ontslag zou zijn. Ik geniet van ieder vrij momentje wat ik heb en van de zaterdagen waarop ik gewoon wijntjes kan drinken op het terras. Hebben jullie wel eens zelf ontslag genomen?

Liefs, Annemijn

5 Comments on 1 Maand na mijn ontslag – Hoe bevalt het?

 1. Renske
  4 oktober 2015 at 11:18 (3 jaar ago)

  Fijn om te horen dat je geniet van de vrije tijd die je hebt in het weekend. 🙂 Soms is het helaas niet anders om te stoppen met een baantje. Ik heb zelf ook wel eens ontslag genomen, omdat ik inderdaad ook met mijn studie zat en omdat ik ging verhuizen. Maar als ik bij mijn huidige baantje ontslag zou moeten nemen, zou ik het echt heel erg gaan missen. Ik werk er nu precies een jaar en heb het er ontzettend naar mijn zin!
  Renske onlangs geplaatst…Mijn nieuwe lay-out!My Profile

  Beantwoorden
 2. Kim | Kimsbloglife
  4 oktober 2015 at 14:01 (3 jaar ago)

  Moet inderdaad vreemd zijn om na zo’n lange tijd plots te stoppen met je bijbaan… Ik heb wel respect voor jou dat je dat als jong meisje zo lang hebt volgehouden om elke zaterdag te gaan werken! Maar één dag weekend, ik mag er niet aan denken! Ik ben wel vrij erg op mijn vrijheid en het weekend gesteld… Kan me voorstellen dat het dan plots vreemd is als je gewoon vrij bent op zaterdag 🙂 Ik denk dat het alleszins een goede keuze geweest is om er nu mee te stoppen, want een stage is zeker niet te onderschatten! Veel succes nog op stage en geniet ervan als je eens een weekend vrij hebt 😉
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Barcelona vlog #4: Camp Nou & Font Magica de MontjuïcMy Profile

  Beantwoorden
 3. Bibiane
  4 oktober 2015 at 23:02 (3 jaar ago)

  Ik mis een echt weekend ook en dat is de reden waarom ik van werk zou willen veranderen. Heb ook jaren tijdens mijn studies op zaterdag gewerkt, maar ik nam af en toe wel eens een pauze (want zoveel mag je nu ook weer niet werken als student in België). Veel succes en plezier met je stage nog 🙂
  Bibiane onlangs geplaatst…Nailart: 5x dierendagMy Profile

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge